Eva pleše odkar pomni. Kot majhna je rada plesala za veselje in užitek, z leti pa je njena ljubezen do plesa še naraščala in zaljubila se je v namen plesa, katerega si predstavlja kot vidni prikaz glasbe in govorjenje s telesom.

Kot tekmovalka je segla po številnih odličjih v solo, duo ter malih in velikih skupinah. Osvojila je naslov državne prvakinje v duo (skupaj s sestro) v disco dance med mladinci v letu 2013. Istega leta pa je postala v Svetovnem pokalu viceprvakinja - 2. mesto na SP v disco danceu. Najbolj odmeven naslov pa je vsekakor naslov Svetovne prvakinje v street show danceu v letu 2015.


Trenirala in tekmovala je v različnih plesnih zvrsteh; disco, show dance, hip hop, street show in electric boogie. Vsaka zvrst ji je odprla nove poglede na ples, ter jo obogatila z raznolikim plesnim znanjem. Danes najbolj uživa v disciplini hip hop freestyle, kjer lahko zmeša znanje vseh plesnih zvrsti, domišljijo, čustva, doda hip hop groove in odpotuje v svoj svet ob spremljavi hip hop ritmov. V plesalcih spodbuja samosvojost, ter raziskovanje vedno novih načinov plesanja. Zelo rada in pogosto se udeležuje hip hop battlov, saj le tam opazi največ duše in strasti v plesalcih, ki tudi njo napolnijo s še več energije in motivacije. Zelo ponosna je na zmago na Roofovem kidz battlu leta 2014 in 2015. Na njenem urniku pa so vsako leto obvezna tudi izobraževanja doma in v tujini, kjer se redno udeležuje workshopov najboljših domačih in tujih plesalcev, trenerjev in koreografov.