1.       Ali se lahko še vpišem v plesni tečaj in pridružim skupini? Zamudil sem prvo vajo.

Urnik plesnih programov je razpisan na spletni strani čisto na vrhu. Tam so zapisane vse plesne zvrsti  in pripadajoči dnevi in ure za tvoj prvi obisk. Nič hudega, če si prvo vajo zamudil, vpisujemo celo šolsko leto. Malo drugače je pri začetnih družabnih plesih, kjer se je smiselno pridružiti skupini še na 2., morda tudi 3. vaji, sicer pa je bolje počakati na nov začetni tečaj. Vedno te bomo veseli. Pridi čimprej!


2.       Kako naj vem kateri plesni tečaj naj izberem?

Tako, da prideš k nam in preizkusiš vse plesne zvrsti, ki te zanimajo in se odločiš za tisto, ki ti je všeč. Če sta ti všeč dve ali več, potem izkoristi našo akcijo ťneomejenoŤ in z doplačilom le 10 EUR/osebo/mesec, lahko plešeš neomejeno v vseh tečajih. In to samo za 10 EUR doplačila na mesec. Velja za vse plesne programe razen za družabne plese, hip hop&shape, poročni tečaj in individualne ure.


3.       Kako se vpišem v določen plesni tečaj?

V plesni tečaj se vpišeš tako, da se najprej seznaniš s tečajem v katerega se vpisuješ, s splošnimi pogoji pravne osebe, ki izvaja tečaj in izpolniš prijavnico/pogodbo, ki jo podpišeš oz. za mladoletne osebe mora prijavnico podpisati starš ali zakoniti zastopnik. Prijavnica je enaka  pogodbi med izvajalcem tečaja ali delavnice in tečajnikom oz. njegovimi starši/zakonitimi zastopniki, če gre za mladoletno osebo in zavezuje k plačilu z obiskom druge plesne vaje ali plesne delavnice.


4.       Lahko plesne tečaje preizkusim brezplačno?

Vse plesne zvrsti lahko kadarkoli, tudi med letom preizkusiš brezplačno in plačaš samo prvo vajo tistega tečaja v katerega se vpišeš in tečaj obiskuješ. Če ti ne ugaja nobena plesna zvrst, čeprav si preizkusil vsaj 2 ali 3 in se ne odločiš za vpis, ni potrebno plačati nobenega obiska plesnih vaj oz. plesnih delavnic, ki ti niso ustrezale. V primeru, da se vpišeš, plačaš samo prvo vajo plesnega programa, ki ga vpišeš, ostale prev vaje pa ne.


5.       Z partnerko res nimava smisla za ples. Ali se lahko vseeno udeleživa začetnega tečaja družabnih plesov ali potrebujeva kakšne individualne ure že prej?

Na začetnih tečajih družabnih plesov se učimo prvih korakov družabnih plesov in nobeno predznanje ni potrebno. Tukaj smo, da vas naučimo in začetni tečaj je namenjen tistim, ki še nikoli niste plesali ali pa imate za seboj že kakšen tečaj in bi radi svoje plesno znanje ponovili  in utrdili.


6.       Stara sem 55 let. Ali je to preveč za hip hop&shape? Kaj pa za družabne plese?

Program hip hop&shape je prilagojen odraslim, to pomeni, da zmorejo vsi, mladi odrasli in mladi po srcu. Prav tako so družabni plesi primerni za vse starostne skupine, od študentov do upokojencev.


7.       Kaj potrebujem na plesnih vajah/delavnicah? Oblačilo? Obutev? Še kaj?

Različne plesne zvrsti predvidevajo različno oblačilo in obutev:

Hip hop&Break dance, tudi hip hop&shape za odrasle: teniske/superge, trenerka + majica oz. udobno oblačilo. Za break dance potrebujejo plesalci tudi posebno kapo, čelado in še kaj, vendar te bo o tem pravočasno obvestil trener in ti tudi svetoval, kje lahko dodatno opremo kupiš oz. kaj primernega imaš že doma in uporabiš kot nadomestilo.

Balet: mehke copate z usnjenim podplatom (guma ni zaželena), svetle nogavičke ali legice, svetla ozka majica ali dres, baletno krilce po želji.

Mini klub/pop/telovadba/angleščina: udobno obutev (najraje nedrseči copati), legice ali trenerka, majica.

Jazz&Show: jazz copati ali kar kratke nogavičke ali polcopati, legice ali nogavice, majica ali dres.

Družabni plesi: udobno obutev, lahka udobna oblačila.


8.       Kako plačam plesne vaje/plesne delavnice?

Vsi skupinski plesni programi se plačajo izključno z nakazilom na transakcijski račun. Račun prejme vsak plesalec oz. starš/zakoniti zastopnik po pošti na e-naslov, ki je napisan na prijavnici. Bodi pozoren na sklic.

Izjema so le individualni programi, kjer se tečaj/delavnica plača z gotovino na dan tečaja oz. po dogovoru tudi z nakazilom na trr, odvisno od obsega storitev.


9.       Do kdaj moram plačati račun, ki sem ga prejl/-a?

Na računu je naveden rok plačila, navadno je to 20. v mesecu za vse, ki so se vpisali v celoletni program otroških in mladinskih vadb. Tisti programi, ki potekajo po sklopih (odrasli, seniorji, tečaji na šolah), pa morajo biti plačani v plačilnem roku, ki je naveden na računu. Vsa plačila se opravljajo mesečno.


10.   Kaj pomeni celoletna plesna šola ali celoletni plesni program?

Celoletni program je celoletna plesna šola, ki traja od septembra tega leta do junija naslednjega in zajema obdobje 10 mesecev. Prispevek za vsak mesec lahko plačaš po redni ceni ali znižani. Znižano priznamo z "obljubo", da nas ne zapustiš pred koncem šolskega leta, zato priznamo mesečni popust. V kolikor se ne zavežeš za celo leto, ti popusta ne priznamo.


11.   Se mi splača odločiti se za celoletni program?

Seveda. V primeru, da želiš celo leto plesati in se fajn imeti, potem je to najboljša odločitev. Še vedno, če bi se slučajno zgodilo kaj nepredvidljivega, le doplačaš razliko do redne cene za pretekle in tekoči mesec. V primeru, da bo vse ok, kot tudi vsi načrtujemo, prihraniš vsaj več 10 EUR.


12.   Ali v primeru, ko se plesnih vaj ne morem udeležiti, dobim kakšen popust?

Popustov zaradi odsotnosti žal ni, razen kadar manjkaš najmanj 2x zaporedoma za tečaje, ki potekajo 1 x tedensko in najmanj 4x za tečaje, ki potekajo 2x tedensko in le na podlagi zdravniškega opravičila. Odsotnost odštejemo od redne cene po ceniku. Vendar pa lahko odsotnost, ki je pri plačilu ne upoštevamo, nadomestiš z obiskom enake plesne zvrsti v drugem kraju ali pa izbereš drugo plesno zvrst v istem kraju, kjer že plešeš. Primer: Če manjkaš pri hip hopu 2 x zaradi bolezni in treniraš v Celju, lahko prideš 2 x na trening break dancea ali pa prideš na hip hop v Gotovlje pri Žalcu. Vendar pa je odsotnost potrebno nadomestiti v roku 30 dni od dneva, ko si po odsotnosti ponovno prisoten na vaji.


13.   Kaj se zgodi, če ne plačam računa oz. obroka plačila v navedenem plačilnem roku?

Kadar plačila ne prejmemo v navedenem plačilnem roku, vas najprej prijazno spomnimo v sms sporočilu (1. opomin), da plačila nismo prejeli oz. vas prosimo, da pregledate svoja plačila, če ste plačilo spregledali ali pa ga celo izvedli, pa je prišlo kje do napake. V tem primeru, vas prosimo, da javite datum plačila. V kolikor 7 dni po prejemu sms opomnika še vedno nismo prejeli plačila, vas pokličemo in se z vami pogovorimo ali pošljemo 2. opomin (sms ali mail). V kolikor obrok ali plačilo računa ni poravnano v 14. dneh od prejema prvega smsa in hkrati smo vam poslali tudi že 2. opomin,, predamo vse dokumente pristojni službi za urejanje plačil, plesalec pa dokler ne poravna plačila, ne more obiskovati izbranega plesnega tečaja/plesne delavnice.

 

14.   Moram plačati položnico tudi, če sem bil/-a samo na eni plesni vaji/plesni delavnici?

Kadar gre za prvo vajo kateregakoli programa, potem je bila vaja/delavnica brezplačna. Kadar gre za prvo vajo v mesecu, ti pa program obiskuješ že pred tem, se ta vaja ne šteje za prvo vajo, ampak za redno vajo po programu.


15.   Danes smo 15.5. Moram plačati obrok za junij, če sem vpisan v celoletni program hip hop 2krat tedensko, pa mi starši ne pustijo več plesati, je pa samo še en mesec do konca šolskega leta?

Svetujemo, da čimprej popraviš ocene, prideš plesat in bomo vsi zadovoljni. Sicer pa imaš dve možnosti: plačaš tudi junij in čimprej prideš plesat; druga možnost pa je, da poravnaš doplačilo do redne cene zaradi predčasnega izpisa za vse mesece nazaj v znesku mesečnega popusta (za vsak mesec od datuma vpisa).


16.   Rad bi tekmoval na državnih prvenstvih ali na plesnih festivalih doma in v tujini. Kaj naj storim?

Vsako leto v začetku šolskega leta povabimo plesalce k dodatnim treningom oz. pripravam na posebne izzive kot so:udeležba plesnih festivalov ali udeležba na uradnih pokalnih turnirjih, državnih prvenstvih in najboljši tudi na evropskih in svetovnih prvenstvih. Pisno vabilo in obvestilo naši plesni učitelji razdelijo med željne dodatnega plesnega znanja in, ko plesalci prinesejo podpisana potrdila ali nas starši obvestijo osebno, se potem dogovorimo o podrobnostih (plesna zvrst, potek priprave, cilji, želje, oblačilo, stroški, pogoji…). Vendar pa za posebne priložnosti pripravljamo samo pridne, disciplinirane, organizirane plesalce, ki so na rednih treningih vzgled vsem ostalim, imajo veliko željo po dodatnem znanju, trenirajo tudi doma, jim ples pomeni več kot le tedensko rekreacijo, so pripravljeni na specialne priprave in treninge pripravljene samo za njih oz. tekmovalno skupino ali duo. Plesalci in starši se morajo zavedati svoje odgovornosti kadar plesalec vstopi v svet tekmovanj, svet festivalov, vendar pa je trud vedno poplačan in 100% garantiramo zadovoljstvo plesalca ob spremljanju lastnega napredka in veselja ob uspehu. Vendar je napredek možen le takrat, ko plesalec resnično trenira in upošteva trenerjeva navodila.